Historie van de Tijnjehoeve

De historie van De Tijnjehoeve gaat al meer dan 100 jaar terug. De naam is afgeleid van een slootje dat langs het perceel liep en wat nu de haven is. De polder achter dit perceel heet de Tijnjepolder. De Tijnjehoeve is een stelpboerderij en gebouwd in 1908. Het heeft altijd gefungeerd als een melkveebedrijf tot de jaren 80  van de vorige eeuw. Daarna is het door de toenmalige veehouder verkocht en is de bestemming gewijzigd.

De eerste eigenaar van De Tijnjehoeve heeft er een recreatiebedrijf van gemaakt zoals het nu is, met een jachthaven, mini-camping en 2 vakantiewoningen. De vorige eigenaren, zijn in 2014 gestart met de verbouw van de deel, ofwel de schuur, naar een luxe groepsverblijf. Het is nu geschikt voor groepen tot 25 personen en uitstekend geschikt als groepsaccommodatie. Sinds december 2020 is het overgenomen door de fam Joosten, die in het voorjaar van 2021 drie safaritenten erbij hebben gezet.

Boornzwaag is een buurtschap en ligt in de gemeente De Friese Meren. De naam Boornzwaag is afgeleid van water(boarn) en grasland(sweach). De Tijnjehoeve ligt nabij Sneek. Vanaf deze unieke locatie ben je over het water zo op het Sneekermeer of op de Langweerder Wielen.

Wilt u meer informatie over De Tijnjehoeve?

Neem dan gerust contact met ons op.